Skip to main content

Over KAKO

Over KAKO

Het KAKO is een van de vele kindervakantiewerken  in de gemeente Oss. Van oorsprong richtte het KAKO zich tot de wijk Ruwaard. Maar al sinds jaar en dag komen onze deelnemers uit heel Oss en de wijde omgeving. Het KAKO organiseert de Avond-4-Daagse in Oss, en een kindervakantieweek in de wijk Ruwaard. Verder verzorgen wij het brieven schrijven aan Sinterklaas en een Sinterklaasfeest. Bij de uitvoering van deze activiteiten wordt het KAKO geholpen door ruim honderd vrijwilligers.

Het bestuur van het KAKO, welke een stichting is, wordt momenteel gevormd door 5 personen. Er wordt bewust gekozen voor een klein bestuur. Dit levert tot dusver weinig problemen op. Dit laatste hebben we mede te danken aan onze werkgroep, die een grote ondersteunende rol heeft binnen het KAKO. Door het vele werk wat zij verzetten hebben ze zich onmisbaar gemaakt!

De inkomsten van het KAKO bestaan uit grofweg twee delen. Het KAKO krijgt subsidie van de gemeente Oss. De rest wordt voor het grootste deel gevormd door de deelnemers bijdrage. In veel mindere maten ontvangt het KAKO iets van sponsors. Er is (nog) geen actief sponsorbeleid. De meeste sponsoring gebeurt in natura en blijft, meestal op verzoek, anoniem. Op onze sponsorpagina vind je dus niet al onze vrienden.

De doelstellingen van het KAKO zijn in het verleden keurig vastgelegd. Het huidige bestuur geeft daar op geheel eigen wijze invulling aan. Voorop staat het organiseren van activiteiten voor kinderen in het basisonderwijs (4 t/m 12 jaar). De meeste publiciteit gaat dan ook via de scholen. Creativiteit en actief bezig zijn, zijn kreten die prima passen bij het KAKO. Bij ons vindt je geen grote opblaaskastelen en tochtjes naar dierentuin of pretpark. Nee dan liever hutten bouwen, knutselen, speur- en wandeltochten, muziek en dans, en toneelstukjes maken. Verder is het samen (leren) spelen een pedagogisch paradepaardje waar wij niet vies van zijn.